The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: května 2012

čtvrtek 31. května 2012

Narozeninová giveaway... aneb kdo vyhrál?

Milí čtenáři, konečně jsem si udělala čas a rouhodla se vyhlásit narozeninovou giveaway o knížku Erebos, kterou poskytlo nakladatelství Fragment!


Giveaway se zúčastnilo 16 lidí a dohromady jste nasbírali 78 vstupů, což mě opravdu těší, na první giveaway je to pro mě hezké číslo. =)

No nebudu to portahovat. Erebos pocestuje k...

středa 30. května 2012

Review: Vampýrská akademie

Autorka: Richelle Mead
Série: Vampýrská akademie
Díl: první
Počet stran: 280
Rok vydání: srpen 2009
Nakladatelství: Domino

Anotace
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z Vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

UPOZORNĚNÍ! Tato recenze obsahuje lehké spoilery!

úterý 29. května 2012

The last sentence (#6)

PONDĚLNÍ meme The last sentence je hostováno stránkou VeEee's bookshelf a jde o to, že si vezmete rozečtenou knihu a opíšete větu, kterou jste přečetli naposledy.



Už tu žádné meme dlouho nebylo, tak jsem se rozhodla to napravit. Momentálně dočítám druhý díl Vampýrské akademie, zrovna je to taková napínavá scénka, kdy se Rose snaží dostat se svými přáteli z věznění Strigoji. Inu, docela zajímavá větička, třeba někoho inspiruje k přečtení VA. 0=DDD

- "Useknout někomu hlavu je mnohem těžší, než jsem si myslela."










neděle 27. května 2012

Zpěvavé léto

Co nevidět tu bude léto a Syki z Knižního doupěte se rozhodla uspořádat další Challenge. Já, jakožto challenge-úchylák (0=D) jsem se rozhodla také zúčastnit Zpěvavého léta. A v čem že výzva spočívá?

"Jde v podstatě o to přečíst za dané období co největší množství knih a zapisovat si své skóré třeba někam na papír, v blogosvětě jde vyloženě o příspěvek, kam si budete svůj pokrok zaznamenavávat. Principem této čtecí výzvy bude přečíst od začátku června do konce srpna co možná nejvíce knih, postupně tak získávat ptáčky a k tomu si ještě poslechnout oblíbenou hudbu."

Inu, mně se velmi zalíbila Sýkora lužní. Nejen svým vzhledem, ale i číslo je takové přiměřené, ve středu. Jelikož budu během práznin skoro pořád někde v trapu, tak doufám, že se mi tohle číslo podaří aspoň malinko pokořit. A jaké že to je číslo? 15!


Postupně budu aktualizovat seznam, snad tu toho bude hodně. =D (Pro zobrazení celého seznamu, klik CČ)

1) Divergence (Veronica Roth)


(jedná se o spojení dvou coverů, pro zpěv přesuňte na 1:50)
= proč zrovna tahle písnička? No, nelíbí se mi ani Chasing pavements, ani moc It will rain a tohle docela hezky vystihuje celou Divergenci =) Zní to taky docela dystopicky a když jsem knížku četla, tak to bylo v období, kdy jsem na týhle písničce pořád ulítávala =D

úterý 22. května 2012

(RC) Review: Muž ve stínu

Autorka: Stephanie Laurensová
Přeložila: Jana Jašová
Počet stran: 446
Nakladatelství: Ikar

Anotace
Kam se poděli všichni zajímaví muži v Londýně? Amanda Cynsterová není ochotná slevit ze svých nároků na dokonalého manžela, ale díky tomu už strávila osm osamělých sezon. Odhodlá se proto vzít věci do svých malých ruček a navštíví místo, kam mají dámy vstup zakázán a kde by se mohla vyskytovat tolik vítaná špetka nebezpečí. Věci se ale poněkud vymknou a Amanda se ocitne v nesnázích, ze kterých je nečekaně zachráněna tajemným džentlmenem.

pátek 18. května 2012

Narozeninová giveaway!

Milí čtenáři,
Přesně před patnácti lety jsem byla přivedena na svět a jako blogovou oslavu jsem se rozhodla uspořádat Narozeninovou giveaway! A o co že to vlastně budete soutěžit? O Erebos!
I přestože se nejedná o úplnou novinku, pořád je to knížka velice oblíbená a žádaná, proto vám dám možnost si o ni zasoutěžit.

Pro neználky:
Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?

Více informací v recenzi zde anebo na stránkách Fragmentu.


(RC) Review: Čarodějův synovec

Autor: C.S. Lewis
Přeložila: Veronika Volhejnová
Počet stran: 208
Série: Letopisy Narnie
Díl: 1.
Nakladatelství: Fragment

Anotace
Dobrodružství začíná. Narnie… kde žijí mluvící zvířata… kde číhá zlá čarodějnice… kde se chystá zrození nového světa. Podivínský strýc pošle svého synovce Digoryho a jeho kamarádku PolIy objevovat jiné světy, do kterých si sám netroufá vstoupit. Oba kamarádi se musejí hodně ohánět, aby unikli nástrahám, které jim přichystá zlá čarodějnice Jadis. Jenže nebýt toho, nikdy by se nesetkali s bájným lvem Aslanem a neviděli by zrození nového světa jménem Narnie - a v Narnii je možné všechno...

čtvrtek 17. května 2012

Bylo nebylo (#3)


Bylo nebylo je meme, které vymyslela Kath. O co že to vlatně půjde? Stručně a jasně:
  • Vezmi knihu kterou právě čteš
  • Nalistuj první stranu
  • Napiš první větu

Čtu Vampýrskou akademii (ano, konečně jsem se k ní dostala) a jsem docela nadšená. =D


- Její strach jsem cítila dřív, než jsem ji uslyšela křičet.











sobota 12. května 2012

(RC) Review: Erebos - hra, která zabíjí!

Autorka: Ursula Poznanski
Přeložila: Karolína Kousalová
Počet stran: 318
Díl: druhý
Rok vydání: říjen 2011
Nakladatelství: Fragment

Anotace
Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?

pátek 11. května 2012

Bylo nebylo (#2)


Bylo nebylo je meme, které vymyslela Kath. O co že to vlatně půjde? Stručně a jasně:
  • Vezmi knihu kterou právě čteš
  • Nalistuj první stranu
  • Napiš první větu

Momentálně čtu první díl Narnie - Čarodějova synovce. Věta nic moc, takové správné začínání pohádkového příběhu. Nicméně doufám, že v dalším díle to bude o něco poutavější!! =D

- Tohle je vyprávění o tom, co se stalo hodně hodně dávno, tenkrát byl váš dědeček ještě dítětem.







Co vychází - červen 2012

Milí čtenáři. Slíbila jsem vám, že budu přidávat více článků zaměřené na knihy z obecného hlediska. Tady je první, aneb knížky, které vyjdou v červnu 2012. Nejsem vševěd, tudíž tu nebudou všechny, ale snad vám postačí tohle málo, co jsem pro vás nastřádala. =)

Démon z Hex Hall
Rachel Hawkins
Série: Čarodějnice z Hex Hall (#2)
nakladatelství: Knížní klub

Důvod, proč Sophie Mercer byla poslána do Hex Hall, byl, že je čarodějka. To všechno ovšem bylo předtím, než zjistila malé špinavé rodiné tajemství a skutečnost, že velice nadějná známost Archer Cross patří je špehem L'Occhio di Dio, organizace, která se snaží všechny nadpřirozené bytosti vyhladit z povrchu zemského. Špatně.
Aby toho nebylo málo, zjišťuje, že je jednou ze dvou jediných žijících démonů na světě. Druhým je její drahý otec, který se zřejmě zapomněl zmínit. Špatně.
Sophiiny schopnosti však ohrožují životy jejich nejbližších a proto je rozhodnutá odjet do Londýna, kde bude zbavena svých schopností. Po příjezdu ovšem zjišťuje šokující zprávu - její noví přátelé jsou též démony. Což znamená, že někdo z neznámého důvodu vyvolává démony. Špatně.
Mezitím se L'Occhio di Dio snaží chytit Sophie, koho jiného k tomu použít, než Archera. Ještě štěstí, že už k němu Sophie nechová žádné city. Nebo snad ano?


středa 9. května 2012

Mé plky aneb pár informací nikoho nezabije...


Milí čtenáři, jak pravidelní, tak i kolemjdoucí,
Popřemýšlela jsem o blogu a pár drobnostech, které bych ráda pozměnila a také bych vás ráda informovala o jedné příjemné věci, která vás na 90% čeká.

Tou první infcí je omezení memes. Inu, meme je na mém blogu až dostatek (The last sentence, Waiting on Wednesday, Bylo nebylo a Měsíční chvástačka), takže sotva pravděpodobně postřehnete nějaký úbytek. 0=D Prozatím vyškrtávám ze seznamu Waiting on Wednesday, ale pravděpodobně se k tomu za čas zase vrátím. =)

Měsíční chvástačka - duben 2012

Mesačná chvástačka je měsíční meme pořádané skvělou Judit.
Jedná se pravidelné měsíční články, kde blogger shrne veškeré knihy, které za celý měsíc získal.
 
Zahrnuje knihy:
zakoupené, darované, vyhrané, recenzní výtisky

Ahojte čtenáři, konečně jsem se dokopala k napsání prvního příspěvku v tomto meme, a to chvástačky za měsíc duben 2012. Rozhodla jsem se, že udělám video, protože to bude rychlejší (pro vás určitě mnohem zábavnější =P) a dokážu naživo vyjádřit to, co bych ráda.

úterý 8. května 2012

The last sentence (#5)

PONDĚLNÍ meme The last sentence je hostováno stránkou VeEee's bookshelf a jde o to, že si vezmete rozečtenou knihu a opíšete větu, kterou jste přečetli naposledy.


Právě čtu "Muže ve stínu" od Stephanie Laurensové na zrecenzování pro Bookfan, musím říct, že zatím je to docela dobré čtivo. =)

- Přeskakovala od jedné vzpomínky ke druhé, ale její mysl se neustále vracela k jediné otázce: kolik už uhodl?







sobota 5. května 2012

(RC) Review: Vražedná pomsta

Autorka: Suzanne Collinsová
Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 335
Série: Hunger games
Díl: druhý
Rok vydání: říjen 2010
Nakladatelství: Fragment

Anotace
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

UPOZORNĚNÍ! Tato recenze obsahuje slabé spoilery!

čtvrtek 3. května 2012

Waiting on Wednesday (#3)

Týdenní meme Waiting on Wednesday je hostováno stránkou Breaking the Spine a koná se každou STŘEDU. Jde o to, že se uveřejní kniha, kterou jste ještě nečetli a s velkým nadšením ji očekáváte.


Anotace
Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl trilogie Odkaz Dračích jezdců.


Tak že bych si to nakonec taky přečetla? Poslední dobou nad tím váhám, protože každej říká, jak je to senza a i když mě dračí story moc nebaví, myslím, že by se to třeba mohlo změnit (podobně jako moje dřívější nenávist Harryho Pottera =D). Navíc nedávno vyšel Inheritance a slyšela jsem samou chválu... pokud se k tomu někdy dostanu, určitě si to přečtu! =) Pokud mi někdo napíšete doporučení, asi si jí fakt koupim.

(RC) Review: Krvavá země

Autor: Alan Glynn
Překlad: Kateřina Orlová
Počet stran: 328
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Metafora

Anotace
Africké peklo sahá až do světa nejvyšších politiků… Krev, korupce, konspirace Jimmy Gilroy má napsat životopis herecké hvězdičky, která zahynula při havárii vrtulníku. Jenže tu něco nesedí. A na světlo začnou vycházet podivné náznaky a podezření. Okruh záhadných hráčů se rozrůstá: bývalý irský premiér, majitel velké těžební společnosti, kandidát na prezidenta USA, pološílený diktátor z Konga… A právě tam se všechny nitky sbíhají. Jaké hrůzy se odehrály v zapadlém koutě Afriky, právě když tam byl na obchodním jednání prezidentský kandidát J. J. Rundle? Jaká tajemství ukrývá tropické peklo a proč jeho vražedné prsty sahají daleko za oceán? "Krvavá země" se totiž nemusí skrývat jen v divokých afrických pralesích.

úterý 1. května 2012

The last sentence (#4)

PONDĚLNÍ meme The last sentence je hostováno stránkou VeEee's bookshelf a jde o to, že si vezmete rozečtenou knihu a opíšete větu, kterou jste přečetli naposledy.


Momentálně mám rozečtené Hunger games: Vražedná pomsta (#2) a je to skutečně bomba! =)

- Všichni se smějou, jako kdybych právě řekla tu nejpošetilejší věc, jakou kdy slyšeli.