The Hunger Games 32x32 LogoLeopard Print Pointer Books are my passion...: srpna 2013

sobota 31. srpna 2013

knižní meme jako MEME! (aneb o co vlastně jde)

 Mnohokrát děkuji Kath za obrázek!

Dovoluji si vám představit svou novou minirubriku "Knižní meme... jako MEME!" anebo zkráceně "Knižní MEME!". Je to takový menší projekt, který mě jednoho večera napadnul, když jsem se dívala na meme-komixy (Znáte ty panáčky, které mám třeba na banneru, ne? Ty zná dnes už skoro každý.) a najednou mi svitlo. "Mohla bych něco takového dělat i o knižním světě!"

Nejedná se o pravidelné meme, které bych zveřejňovala určitý den, spíš bych nechala volný průběh a přidávala články, až by mě něco napadlo. A co že v těch článcích vlastně bude? Jak už asi název napovídá, půjde o meme obrázky, které se budou nějakým způsobem týkat knih a všeho, co s nimi souvisí. Ať už to bude nějaká vtipná připomínka, můj postřeh anebo téma na zamyšlení, to bude záležet na inspiraci a nápadech.

Pokud by se chtěl někdo zapojit, tak samozřejmě nejsem proti (i když je to zamýšleno spíš jen pro můj blog), ale ráda bych o tom věděla, tak mi napište do komentáře. A vlastně... i všichni ostatní se můžete do komentářů vyjádřit. Co si o tom myslíte? Líbí se vám můj nový nápad? Stojí to za to anebo bych se s tím vůbec neměla ukazovat na veřejnosti?

pátek 30. srpna 2013

(Film) Review: Město z kostí


Jakožto účastníkovi nedávného knižního srazu v Praze jsem dostala možnost se podívat na předpremiéru dlouho očekávaného filmu Město z kostí (do kin přichází již 15. září!). Čekala jsem všechno možné, od mizerných výkonů nevhodně vybraných herců až po smiřování se s tím, že ve scénáři vynechají důležité pasáže a nakrmí nás nějakou omáčkou, která tam bude jen na okrasu. Ale to, co jsem viděla, mě opravdu překvapilo!

Přiznávám, že jsem z počátku nedůvěřovala hlavním hrdinům, protože mi přišli naprosto nevhodní pro své role. Tedy když opomeneme poněkud zženštilejší vzhled Jamie Campbella Bowera nebo do očí bijící obočí Lily Collins. Se zbytkem castingu jsem však byla docela spokojená, především mě překvapilo obsazení Simona a Isabelle. Avšak hlavní duo mě někdy v první třetině filmu přesvědčilo o tom, že se oba dva na své postavy hodí naprosto perfektně.

úterý 27. srpna 2013

(RC) Review: Hadí spirála

Autorka: Christy Raedeke
Překlad: Drahomíra Michnová
Série: Mayské proroctví / 2.
Počet stran: 280
Nakladatelství: Fragment / 2013

Poté, co se Caity vrací z Velikonočních ostrovů, si začíná vybírat nějakou střední školu, která by vyhovovala jak jí, tak i jejímu poslání. S Justine přestoupí na argentinskou školu Siga la chispa, jenž zahrnuje i cestování. Společně se vydávají po stopách mayské kultury a odhalují tajemství, která se ukrývají ve vesmíru a ďábelská organizace Fraternitas se je snaží tajit. Podaří se Caity změnit svět a naplnit dávné mayské proroctví, ke kterému byla předurčena?

Co by kdyby.. #5

Pro více informací (a pokud máte chuť se zapojit) klikněte sem.

Co bych dělala, kdybych narazila v temné uličce na upíra?
Ehm... :D Vím, že to asi bude znít trochu ulítle, ale mě vždycky fascinovali upíři všeho druhu (a vlastně všechno, co má krevsající tesáky). Vlastně... vždycky ne. Tahle poblázněná éra přišla spolu se Stmíváním a třpytícím se Edwardem. Ale co už.
Od tý doby pořád doufám, že jednoho dne na nějakého upíra narazím a vždycky, když čtu nějakou upířinu, tak nad tím pak musím přemýšlet a vždycky, když jdu po ulici, koukám po lidech a hádám, kteří z nich mají "upíří syndrom".

Však říkám, že je to ulítlý, takže kdybych konečně na nějakýho upírka narazila, asi bych po něm chtěla, aby mě proměnil. Teda... chtěla bych, to jo, ale otázkou je, jestli by na mě neskočil, aniž bych si stihla cokoli uvědomit nebo jenom něco říct. Ale kdybych měla možnost volby, volila bych život temného lovce! :3


A co vy? Taky jste posedlí upíry, vampýry a podobnými tvory? Jestli jo, tak vítejte v klubu!

úterý 20. srpna 2013

(RC) Review: Jiskra

Napsala: Amy Kathleen Ryan
Přeložila: Lenka Fajtejsková
Série: Vesmírná pouť / 2.
Počet stran: 304
Nakladatelství: Knižní klub / 2013

Waverly a ostatním dívkám se podařilo uprchnout z Nového Obzoru a vrátit se zpět na Empyreum. Všichni spřádají plány, jak zachránit své rodiče, kteří jsou na nepřátelské lodi stále uvězněni, když v tom Empyreem otřese neznámý výbuch. Kieran, jakožto nový kapitán lodi, musí řešit mnohem závažnější problémy a odhalit sabotéra dřív, než je všechny zabije.
Do toho se snaží obrátit celou posádku proti Sethovi a Waverly, aby si získal všechny děti na svoji stranu a aby dál mohl sedět v kapitánském křesle. Ale co když Anne Matherová z Nového Obzoru k tomu všemu učiní nabídku, nad kterou by se dalo uvažovat? Co pak?

pondělí 19. srpna 2013

Co by kdyby.. #4

Pro více informací (a pokud máte chuť se zapojit) klikněte sem.
 
Co bych dělala, kdybych zjistila, že má tvá rodina nějaké mystické tajemství? 
Upřímně? Pokud by to bylo nějaké zajímavé tajemství plné nadpřirozených bytostí, asi bych chtěla být toho součástí (vždycky mě fascinovaly upíři, čarodějnice nebo víly).

Když se řekne "mystické tajemství", samozřejmě se mi hned vybaví Twilight a Quilleti s Culleny, pak Gwendolyn s časocestovacím genem nebo tygří bratři Ren a Kishan. Všechno to zní opravru úžasně a jak se znám, našla bych si způsob, jak se do toho všeho připlést, i když by to bylo nebezpečné. Víte, když jsem byla malá (ok, uznávam, bylo mi tak třináct :D), byla jsem posedlá Stmíváním, které zažehlo mojí upírskou vášeň a od tý doby pořád doufám, že na nějakýho jednou narazim.

Takže co z toho plyne? Maminko? Tatínku? Nemáte ve skříni tajný vchod do Narnie? Nechodíte po večerech po ulici a nesajete lidem krev? Nesekli se v Bradavicích s dopisem? Chci to vědět! :D

pátek 16. srpna 2013

Kdo je vítěz prázdninového HOPu?


Letní hop je za námi a já už znám vítěze! Nebudu to déle protahovat, protože stejně vím, že vás tyhle řeči nezajímají a chcete slyšet jenom výsledek. Takže kdo je tím šťastlivcem, který získá první dva díly ze série Železná víla?


Terce gratuluji a odesílám informační email. Pokud nedostanu odpověď do 72 hodin, losuji jiného výherce. Doufám, že bude v příští soutěži (určitě brzy zase nějaká bude!) podobná účast jako teď, nesmírně jste mě potěšili!
Ještě jednou gratuluji!

středa 14. srpna 2013

(RC) Review: Červenokabátníci

Autor: John Scalzi
Přeložila: Ivana Drábková
Počet stran: 320
Nakladatelství: Classic / 2012

Andrew Dahl z ničeho nic dostane nabídku práce podporučíka na vesmírné lodi Interpid a nemůže se dočkat, až na ní započne svou kariéru. Jaké překvapení, když zjistí, že nahradil mrtvého xenobiologa a ještě větší, když se dozví, že na každé výzkumné výpravě minimálně jeden člověk zemře! Seznamuje se zde s pár lidmi (Hester, Jimmy, Jenkins a spol.) a společně se snaží přijít na kloub této záhadné vražedné lodi. Vypadá to, jako by jejich životy byly předurčeny, jako kdyby si s nimi někdo pohrával. Ale kdo?

pondělí 12. srpna 2013

Co by kdyby.. #3

Pro více informací (a pokud máte chuť se zapojit) klikněte sem.

Co bych dělala, kdybych si mohla splnit jedno jakékoliv přání, které by se týkalo knih?
Proč musím vymýšlet takové složité situace?! Je to opravdu zapeklitá otázka! Strašně moc bych chtěla třeba hodnotově neomezenou poukázku do Luxoru nebo jakéhokoli podobného knihkupectví, chtěla bych mít obrovskou knihovnu, ve které by se vždycky našlo místo a já bych tak nemusela řešit problémy s prostorem. Chtěla bych mít peníze na všechny knížky, které mi ještě doma chybí.
 
Ale co bych chtěla asi nejvíc? Už od malička strašlivě toužím prorazit ve světě, a to jakýmkoli způsobem. Mým velkým snem (o kterém pochybuji, že by se naplnil), je napsat knihu, se kterou bych zazářila jak u nás, tak i v zahraničí. A kdybych měla jedno jakékoli přání, bylo by to přesně tohle - chtěla bych být spisovatelkou na úrovni J.K. Rowlingové, aby si mě každý člověk spojoval s literaturou a aby mě znali všichni, i ti, kteří nečtou.
 
A proč? Jednak proto, aby se mé knihy hodně četly, ale také z toho důvodu, že jako slavná spisovatelka bych měla hodně peněz. Tím pádem bych si mohla koupit třeba dům, který by byl určen pouze na uskladňování knížek, měla bych takovou soukromou knihovnu a peněz by bylo dost i na knihy, které bych chtěla.
 
Přemýšlím nad blbostmi, ale rozhodně by můj sen stál za to! 
A co vy a vaše přání?
 

sobota 10. srpna 2013

Mé knižní série #3

 
Cílem tohoto nepravidelného meme je zveřejnit pokaždé nějakou knižní sérii, kterou jsme četli a kterou máme doma (nemusí být nutně celá). Tento projekt má na svědomí naše báječná Roxanne!

Třetí série v pořadí, kterou vám představím, je
Říše temnot

čtvrtek 8. srpna 2013

Knižní detektiv

Vítám vás u dalšího tagu. Proč už u dalšího? No... nějak jsem jim přišla na chuť, protože jsem zjistila, že jsou to super projekty, tak proč se nezúčastnit? Knižního detektiva vymyslela Ettelëa z Knižního útočiště a jeho cílem je vypátrat v knihovničce knížky, které splňují určité podmínky. Jaké? Všechno se dozvíte ve videu! (Vlastně ve videích, mobil se mi je rozhodnul nakouskovat a stříhat neumím, tak to máte nadvakrát! :D)


středa 7. srpna 2013

Mé knižní série #2

 
Cílem tohoto nepravidelného meme je zveřejnit pokaždé nějakou knižní sérii, kterou jsme četli a kterou máme doma (nemusí být nutně celá). Tento projekt má na svědomí naše báječná Roxanne!

Má druhá série, kterou bych vám ráda představila, jsou
Nástroje smrti 

pondělí 5. srpna 2013

Co by kdyby.. #2

Pro více informací (a pokud máte chuť se zapojit) klikněte sem.

Co bych dělala, kdyby mi začal hořet dům a já měla možnost zachránit jenom tři knihy?
Jé, tak to je opravdu těžká otázka, ale zase mnohem lehčí, než kdybych měla zachránit pouze jednu knihu. Co bych dělala? Tak úplně ze všeho nejdřív by mě chytnul hysterák a já začala brečet, protože by se mi moje miláčky nechtělo opouštět.

Až bych se vzpamatovala, asi bych odnesla Polibek pro Annu, protože to byla naprosto úchvatná kniha, která se mi četla opravdu snadno a Étienne je strašně okouzlující mladík, kterého bych si ráda přivezla z Franice, podobně jako Anna. Příběh těch dvou je tak pohádkově neuvěřitelný, a zároveň velmi realistický. Annu Oliphantovou a Étienna St. Claira jsem si zamilovala a jen tak z ruky bych je nedala!


Dalším kouskem, jehož shoření bych nepřežila, je první díl Vampýrské akademie. Proč zrovna první?
Sice mám doma celou sérii, ale četla jsem jen čtyři díly a myslím, že první byl opravdu skvělý, takový hezký úvodní. A Rose s Dimitrijem byli ještě tak nevinní, jak jen to šlo. Sice se tam ještě neobjevil Adrian Ivashkov, ale myslím, že bych ho oželila, do té doby, než bych si nedokoupila další díly.

A nad poslední knížkou nemusím ani chvilku váhat. Je to Zelená jako smaragd. Jelikož sérii Drahokamy naprosto zbožňuju a Zelená byla nejlepším dílem, brala bych ji s sebou všemi deseti. Rudou a Modrou bych si dokoupila později, stejně jako Harryho Pottera a další knížky, které bych nutně musela mít v knihovničce.

Potom, co bych zachránila všechny tři kousky, bych se asi zhroutila, protože nejenže bych přišla o knížky, ale o všechno, co bylo uvnitř a co jsem nestihla odnést. Ale aspoň bych měla Zelenou, Annu a Vampýskou akademii. A jaké jsou vaše tři knížky, které byste prostě nemohli nezachránit?

neděle 4. srpna 2013

Prázdninový knižní tag

Tento tag vymyslela Mona. Jeho cílem je zodpovědět všechny otázky.


1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Samozřejmě více, jenom za červenec mam na čtenářském kontě 15 přečtených knih, zatímco v jiných měsícíh je to třeba jenom pět. Pamatuji si, jak jsem si loni na tábor vzala pět knížek, které jsem stihla přečíst a k tomu ještě některé z nich dvakrát!

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Polibek pro Annu. Jednoznačně. Když odjela Anna do Paříže, sice to nebylo na prázdniny, ale dost mi to připomíná letní románky, kdy holka jede do jiné země a tam se zamiluje do osudové lásky svého života. A Anna s Étiennem jsou pro léto jako stvoření!

3. Kolik si schopná/ný si vzít knih na dovolenou?
Jak jsem řekla, na tábor jsem si jich vzala pět, a to jsme pořád někam chodili. Na konci srpna pojedu do Itálie s rodinou na týden a vidím to tak na tři čtyři knížky.

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Spíše ne, ale letos jsem zkoušela dočíst Dekameron. Nedávno mi přišla výhra Anna Karenina, tak do tý bych se snad pustit mohla.

sobota 3. srpna 2013

Review: Mlhovina

Autorka: Amy Kathleen Ryan
Přeložila: Lenka Fajtejsková
Série: Vesmírná pouť / 1.
Počet stran: 304
Nakladatelství: Knižní klub

Protože na Zemi už není bezpečno, vesmírem plují dvě lodě - Empyreum, mladší loď, ve které žijí hlavní hrdinové Waverly, Kieran a Seth, a Nový obzor, což je loď, která byla do vesmíru vyslána několik let před Empyreem. I když by neměly, lodě na sebe v jedné mlhovině narazí a Nový obzor zaútočí na Empyreum. Odvedou odsud všechny dívky, dospělí kamsi záhadně zmizí a loď tak zůstává na starost sotva odrostlým chlapcům. A dívky žijí v přesvědčení, že jsou všichni jejich známí mrtví.
Na Novém obzoru se setkávají s milou a přátelskou Anne Matherovou, kapitánkou lodi. Waverly však tuší, že nic není tak, jak se zdá a že před nimi Anne něco skrývá.

pátek 2. srpna 2013

Haló? Nakladatelství? Vyberete si mě?

Zdroj
Možná, že název tohoto článku může vyznít jinak, než jak jsem plánovala (tímto prohlašuji, že článek nemá za účel udělat mi reklamu u různých nakladatelství! :D), ale tak to opravdu není. Dnes bych se ráda pozastavila nad spoluprácí ve vztahu "recenzent x nakladatelství". Nejde konkrétně o recenzní výtisky jako takové, raději bych se chtěla zaměřit nad prestiží různých nakladatelství a kvalitou jejich knížek. A jako vždy na začátcích mých úvah prosím, neukamenujte mě, nechci na nikoho házet špínu!

Všichni víte, jak to dnes chodí při spolupráci a jak se naše bloggerská komunita den za dnem rozrůstá. Stačí, když má nový blogger svůj blog zhruba měsíc dva, napíše si pár začátečnických recenzí a rozešle žádosti na maily nejrůznějších nakladatelství. I já jsem to dělala (i když jsem čekala o něco déle). A odtud se vám ozvou buď kladně, nebo záporně. Anebo se neozvou vůbec. Myslím, že v takhle krátké době působení vašeho blogu, by měly být odpovědi spíše záporné.

čtvrtek 1. srpna 2013

Měsíční chvástačka - červenec 2013


Mesačná chvástačka je měsíční meme pořádané skvělou Judit.
Jedná se pravidelné měsíční články, kde blogger shrne veškeré knihy, které za celý měsíc získal.
 
Zahrnuje knihy:
zakoupené, darované, vyhrané, recenzní výtisky

Tentokrát včas! Přináším vám chvástačku za měsíc červenec! Knížek bylo opravdu hodně a může za to hlavně Zlínský outlet a vražedně nízké ceny na albatrosmedia! Doufám, že se u mého videa neunudíte. Dnes to mám na dvě části, protože můj mobil si vzal do hlavy, že na míň kusů to točit prostě nebude a jelikož neumím sestřihávat, máte tu videa dvě!
Přeji příjemné sledování!

Letní knižní hop!


Milí čtenáři,
po dlouhé době jsem se zase rozhodla zúčastnit knižního hopu a vám tak poskytnout možnost zapojit se do soutěže a vyhrát nějaké ceny! Nebudu chodit kolem horké kaše, výherce bude jenom jeden. O co soutěžíte?